POPUNJENO!

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (srijeda, 09.10.2019.) SARAJEVO – ISTANBUL 
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u 10:00h. Slijedi čekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul koje je planirano u 12:00h (Pegasus Airlines). Planirano slijetanje u Istanbul u 14:30 h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel (cca 16:30h). Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Preporučujemo odlazak u Kapali čaršiju. Noćenje.
2.DAN (četvrtak, 10.10.2019.) KRSTARENJE BOSFOROM –ORTAKOY – TAKSIM – + ISTANBUL LOKO
Doručak. Fakultativni izlet: krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom u trajanju oko 2h. Imati ćemo priliku vidjeti čuvenu Dolmabahće palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula, djevojačku kulu..Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive.. Po završetku putovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Predivan pogled se pruža na azijski dio. Nakon obilaska, odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Šetnja najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Slobodno vrijeme.Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost zajedničkog odlaska sa pratiocem do glavnog trga Sultanahmet (Kapali čaršija, Plava džamija, Aya Sofija, Hipodrom, Topkapi) i kratki loko tour radi orijentacionog upoznavanja sa gradom. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN (petak, 11.10.2019.) MINIYATURK – EYUP – PIERE LOTTI VIDIKOVAC – GALATA MOST – EGIPATSKI BAZAR –KAPALI ČARŠIJA– TURSKO VEČE
Doručak. Nakon doručka fakultativno cjelodnevna posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Nakon slobodnog vremena polazak prema kvartu Eyup gdje se nalazi nedavno obnovljena pravoslavna crkva svetog Stefana, čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon obilaska odlazimo do čuvene kafane Pierre Lotti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Poslije nastavljamo do čuvenog Galata mosta odakle se pruža pogled na Galata kulu i kompletan Bosfor, odakle odlazimo do posljednje tačke, Misir čaršije (Egipatska pijaca začina). Zaista je vrijdno da dođete i uživate u svim bojama i mirisima koji će vas sačekati već na samom ulazu. Slobodno vrijeme za shopping u Kapali čaršiji. Povratak u hotel. U večernjim satima fakultativno: tursko veče. Uživajte uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru. Provod zagarantovan. Po dogovoru povratak u hotel i noćenje. Noćenje.
4.DAN (subota, 12.10.2019.) BURSA
Doručak. Nakon doručka mogućnost za fakultativni odlazak u Bursu. Prelazak mosta koji spaja dva kontinenta i ulazak u Aziju. Vožnja azijskim dijelom Istanbula do novosagrađenog mosta preko Mramornog mora te autoputem do nekadašnje prijestolnice Osmanskog carstva, grada Bursa. Slijedi razgled grada; Ulu džamija, koja je simbol grada, posjeta turbetu Osman gazi i njegovog sina Orhana, kao i neizostavno slobodno vrijeme za shopping i slobodne aktivnosti. Povratak prema Istanbulu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme.
U večernjim satima fakultativno: tursko veče. Uživajte uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru. Provod zagarantovan. Po dogovoru povratak u hotel i noćenje.
5.DAN (nedjelja, 13.10.2019.) ISTANBUL FREE
Doručak. Check out iz hotela i ostavljanje stvari u luggage room. Slobodno vrijeme. Autobuski transfer prema aerodromu cca 12:30h. Po dolasku na aerodrom check in i pasoške kontrole, te ukrcavanje na let. Planirano polijetanje za Sarajevo u 16:30h. Slijetanje u 17:25 po lokalnom vremenu.

   

CIJENA CIJENA ARANŽMANA 399 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Pegasus Airlines)
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru (ogledni hotel: Ephesus 3*ili sl.-lokacija Laleli-Aksaray)
*Autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*Loko tour Sultanahmet
*Troškovi organizacije i pratioca putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 175 KM (uplata u agenciji)
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi do 60god ukupno za sve dane boravka
*Fakultativni izleti
*Provizija na kartično plaćanje
 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.