PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (četvrtak, 18.10.2018.) SARAJEVO – ISTANBUL / KRSTARENJE BOSFOROM – SULTANAHMET OBILAZAK
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u 07:30h (Turkish Airlines). Slijedi čekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul planirano u 09.00h. Planirano slijetanje u Istanbul cca 10:40h. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, mogućnost za fakultativno krstarenje Bosforom. Dolazak na luku Eminonu, ukrcavanje na brod, te krstarenje u trajanju oko 2h. Prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Za one koji ne žele ići na krstarenje, slobodno vrijeme za čaj i kahvu na Eminonu. U povratku sa krstarenje polazak prema hotelu. Smještaj u hotel – cca 15:00h. Slobodno vrijeme za odmor. U predvečernjim satima u pratnji vodiča kratki loko tour po Sultanahmetu, gdje ćete vidjeti: Kapaličaršiju, Hipodrom, Plavu džamiju i Aya Sofiju, kratko upoznavanje. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN (petak, 19.10.2018.) TOPKAPI PALATA – TURSKO VEČE
Nakon doručka vrijeme je za fakultativnu posjetu Topkapi palati, koja je bila sjedište Sultana skoro 400 godina. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač, i još mnogo toga... Slobodno poslijepodne. U večernjim satima mogućnost za fakultativno organizovanje Turske večeri na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklor, animacijski program i trbušne plesačice uživati u trosatnom programu. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN (subota, 20.10.2018.) VIDIKOVAC ČAMLIDŽA – MINIATURK – PANORAMA 1453
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom vidikovcu Čamildža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak, slobodno vrijeme. Noćenje.
4.DAN (nedjelja, 21.10.2018.) ISTANBUL – KAPALI ČARŠIJA - SHOPPING
Doručak. Nakon doručka smještanje prtljaga u laguage room hotela, i slobodno vrijeme za shopping. Predlažemo odlazak u Kapali čaršiju. Sastanak u dogovoreno vrijeme i transfer do aerodroma. Planirano polijetanje aviona u 19:00 h. Dolazak u 19:00h u Sarajevo po lokalnom vremenu.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 395 KM
(za rezervacije i uplate avansa do 10.09.2018.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 465 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru
*Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*Loko tour Sultanahmet
*Troškovi organizacije i pratioca putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 175 KM
*Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu/osobi do 60god.
*Fakultativni izleti i ulaznice:

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.