RASPRODANO!

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (četvrtak, 18.10.2018.) SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u 07:15h (Turkish Airlines). Slijedi čekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul planirano u 09.00h. Planirano slijetanje u Istanbul u 11:55h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel (cca 14:00h). Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. U ranim večernjim satima mogućnost zajedničkog odlaska sa pratiocem do glavnog trga Sultanahmet i kratki loko tour radi orijentacionog upoznavanja sa gradom. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN (petak, 19.10.2018.) KRSTARENJE BOSFOROM - VIDIKOVAC ČAMLIDŽA – MINIATURK – PANORAMA 1453 
Doručak. Mogućnost za fakultativni izlet krstarenje Bosforom, gdje ćemo u luci Eminonu ukrcati se na brod, te uživati u krstarenju u trajanju oko 2h. Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Po završetku slobodan ostatak dana ili odlazak na fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom vidikovcu Čamildža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak, slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN (subota, 20.10.2018.) ISTANBUL CITY TOUR - TOPKAPI PALATA – TURSKO VEČE
Doručak. Nakon doručka mogućnost cjelodnevnog fakultativnog izleta u pratnji stručnog vodiča, pješački razgled grada (posjeta antičkom Hipodromu, Egipatski obelisk, Plava džamija, Aja Sofija (bez ulaznice), Topkapi palata (uključena ulaznica), njemačka fontana ... Slobodno vrijeme na Sultanahmetu i Kapali čaršiji. Individualni povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost za fakultativno organizovanje Turske večeri gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklor, animacijski program i trbušne plesačice uživati u trosatnom programu. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (nedjelja, 21.10.2018.) ISTANBUL – FREE TIME
Doručak. Nakon doručka smještanje prtljaga u laguage room hotela, i slobodno vrijeme do 16:00h kada je zakazan povratni transfer prema aerodromu Ataturk. Po dolasku check in na let TK. Planirano polijetanje aviona u 19:20 h. Dolazak u 20:15h u Sarajevo po lokalnom vremenu.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 389 KM
(za rezervacije do 03.10.2018.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 465 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru u hotelu Hamidiye 3* (Laleli)
*Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*kratki loko tour Sultanahmet 
*Troškovi organizacije i pratioca putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 220 KM
*Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu/osobi do 60god.
*provizija na kartično plaćanje

FAKULTATIVNI IZLETI:

*KRSTARENJE BOSFOROM – 25 EUR (prijevoz, vodič, privatni brod)
*CJELODNEVNI IZLET -KRSTARENJE, ČAMILDŽA, MINIATURK, PANORAMA 1453, EYUP (uključen vodič, autobuski prijevoz, ulaznice u muzej Panorama 1453 i Miniaturk, privatni brod za krstarenje) – 45 EUR
*CJELODNEVNI IZLET -ISTANBUL CITY TOUR (obilazak po programu, vodič, ulaznica u Topkapi) – 25 EUR
*TURSKO VEČE – 35 EUR

PAKET IZLETA (BEZ TURSKE VEČERI) – 65 EUR

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih izleta.

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.