PROGRAM PUTOVANJA

1.i 2.DAN (srijeda i četvrtak, 17.i 18.10.2018.) SARAJEVO – ISTANBUL – SULTANAHMET OBILAZAK
Sastanak grupe u Sarajevu, ispred Zemaljskog muzeja. Predviđen polazak za Istanbul u podnevnim satima. Vožnja uz usputne pauze prema potrebi grupe. Dolazak u Istanbul planiran cca 14h. Smještaj u hotel i vrijeme za odmor. U predvečernjim satima u pratnji vodiča kratki loko tour po Sultanahmetu, gdje ćete vidjeti: Kapaličaršiju, Hipodrom, Plavu džamiju i Aya Sofiju, kratko upoznavanje. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN (petak, 19.10.2018.) TOPKAPI PALATA – TURSKO VEČE ili KRSTARENJE BOSFOROM
Nakon doručka vrijeme je za fakultativnu posjetu Topkapi palati, koja je bila sjedište Sultana skoro 400 godina. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač, i još mnogo toga. Slobodno poslijepodne. U večernjim satima mogućnost za fakultativno organizovanje Turske večeri na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklor, animacijski program i trbušne plesačice uživati u trosatnom programu. Mogućnost za organizovanje fakultativnog krstarenja Bosforomu trajanju od cca 2h. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (subota, 20.10.2018.) VIDIKOVAC ČAMLIDŽA – MINIATURK – PANORAMA 1453
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom vidikovcu Čamildža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak, slobodno vrijeme. Noćenje.
5.i 6. DAN (nedjelja, 21.10.2018.) ISTANBUL – KAPALI ČARŠIJA - SHOPPING
Doručak. Nakon doručka check out iz hotela, i slobodno vrijeme za shopping. Predlažemo odlazak u Kapali čaršiju. Sastanak u dogovoreno vrijeme i polazak prema Sarajevu. Vožnja uz usputne pauze. Dolazak u Sarajevo planiran u poslijepodnevnim satima narednog dana.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 299 KM
(za rezervacije i uplate avansa do 10.09.2018.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 355 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Prijevoz autobusima visoke turističke klase
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru
*Loko tour Sultanahmet
*Troškovi organizacije i pratioca putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:
*Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu/osobi do 60god.
*Fakultativni izleti i ulaznice:
- CJELODNEVNI IZLET (Čamlidža, Miniaturk, Panorama, Eyup) – ulaznice + prijevoz + vodič –  30,00 EUR;
- KRSTARENJE BOSFOROM  –  25,00 EUR;
- TOPKAPI DVORAC – ulaznica + vodič –  20,00 EUR;
- TURSKO VEČE - 35 EUR
*Provizija na kartično plaćanje
*ulaznice u muzeje i druge turističke objekte

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih izleta.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.