PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN – SARAJEVO - ISTANBUL
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2,5h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u poslijepodnevnim satima - cca 16:05h. Let u trajanju 100 min. Dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Kraći odmor, nakon čega slijedi upoznavanje: mjenjačnice, restorani, tramvaji, metroi... Noćenje.
2.DAN – CJELODNEVNI IZLET – PANORAMA 1453 – CAMLICA –MINIATURK – EYUP – PIERRE LOTI - FORUM
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju Panorama 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta vidikovcu Čamlidža. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. Nakon čega slijedi posjeta novootvorenoj džamiji Čamlidža. Zatim slijedi povratak ka evropskom dijelu grada, te posjetu muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Dan završavamo posjetom kvartu Eyup – gdje se nalazi poznata džamija Ejubija, Vidikovac Pierre Loti i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za ručak i kahvu. Dan završavamo posjetom tržnom centru Forum Istanbul. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN - TOPKAPI - KRSTARENJE
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Topkapi dvorcu, koji je bio glavno sjedište Sultanima Osmanskog Carstva, i odakle se vladalo većim dijelom svijeta skoro 400 godina. Prilika da vidite: Divan, harem, kuhinju, privatne odaje... U nastavku dana mogućnost za fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom, privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćemo se upoznati sa historijom i vidjeti znamenitosti poput: Galata tornja, Galata mosta, Dolmabahče dvorca, mostove koji povezuju dva kontinenta, Djevojačku kulu i dr. U povratku slobodno vrijeme. Noćenje.
4.DAN - BURSA – TURSKO VEČE NA BOSFORU
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Bursu, prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva koja je udaljena od Istanbula cca 150km. Po dolasku u Bursu posjeta Vidikovcu Tophane, odakle se pruža fascinantna slika grada. Slobodno vrijeme za obilazak turbeta Sultana Osmana i Orhana. Zatim se spuštamo u grad, gdje ćemo posjetiti džamiju Ulu. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za šetnju, shopping i džumma namaz. Povratak prema Istanbulu cca 15:00h. Po povratku u Istanbul slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Tursko veče na Bosforu. Odlazak transferom do brodica odakle započinje trosatnom večernje krstarenje uz poznati show program: ples derviša, folklor, tradicionalni plesovi, trbušne plesačice i dr. Svakako prilika da uz neograničenu količinu pića i večeru uživate na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN – PRINČEVSKA OSTRVA
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na Prinčevska ostrva, koja su udaljena od Istanbula cca 90min. vožnje brodicom na redovnoj liniji. Po dolasku, slobodno vrijeme za šetnju, vožnju biciklima ili fijakerima. Uživanje u obilatoj turskoj kuhinji. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Po dolasku u Istanbul mogućnost fakultativnog odlaska na Trg Taksim, koji glasi za najveće i najljepše šetalište u Istanbulu. Zajednički odlazak u muzej voštanih figura – Madame Tussuads. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Po završetku slobodno vrijeme za šetnju i shopping. U večernjim satima satima mogućnost za fakultativni odlazak na Tursko veče na Bosforu. Zabava uz folklor i trbušne plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.
6.DAN –ISTANBUL- SARAJEVO
Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu u podnevnim satima - cca 11:30h. Checkiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu u cca 15:15h. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

 

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 375 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu je uključeno:
-
Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; PEGASUS
- Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
- Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu nije uključeno:
-
Aerodromske takse – 175 KM;
- Putničko-zdravstveno osiguranje 2 KM po danu/osobi do 60god.;
- Fakultativni izleti i ulaznice;
- Doplata za jednokrevetnu sobu 150 KM
- Indiviudalni troškovi


NAPOMENA:
Putnici su dužni da provjere validnost pasoša (min.180 dana od dana povratka);
Obavezno nošenje maski (aerodrom Sarajevo, let, aerodrom Istanbul, i sve vrijeme boravka u Istanbulu);
Servisne informacije, plan putovanja, anketne listiće za izlete I satnice dobit ćete u kovertama na aerodromu.
Agencija ne snosi odgovornost ukoliko se desi kašnjenje aviona ili pomjeranje leta.
Agencija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do otkazivanja putovanja prouzrokovano trenutnom situacijom u svijetu (COVID-19), ili u slučaju više sile koja se nije mogla predvidjeti.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.