PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (20.11.2020. PETAK) - BiH – SRBIJA – BUGARSKA
Polazak sa dogovorenog mjesta u jutarnjim satima sa polascima iz Sarajeva – Zenice – Doboja – Tuzle – Brčkog. Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku.
2.DAN (21.11.2020. SUBOTA) - ISTANBUL – SULTANAHMET
Jutarnja vožnja kroz Tursku. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel poslije 14h. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak starog dijela grada (pješačka tura): Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Plava džamija, Aja Sofija...) Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN (22.11.2020. NEDJELJA) - ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM – DOLMABAHČE – ČAMLIDŽA
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahče, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. Dnevna varijanta krstarenja Bosforom - nešto što se ne propušta. Nakon krstarenja slijedi fakultativni izelet u Dolmabahče Palatu, dvorac koji se nalazi na samoj obali Bosfora u kojem je živjelo 6 posljednjih sultana. Ataturk, turski vojni zapovjednik, narodni vođa i utemeljitelj turske republike te njen prvi predsjednik, posljednji je živio u njemu. Umro je u tom dvorcu 10.11.1938.god. od kada je dvorac zatvoren i restauriran zajedno sa svim stvarima i ostavštinom te pretvoren u muzej koji danas poznajemo. U poslijepodnevnim satima slijedi fakultativna posjeta Azijskom kontinentu i jednom od najljepših vidikovaca u Istanbulu koji se nalazi na brdu Čamlidža na azijskoj strani Istanbula. Dok uživate u pogledu na evropski dio Istanbula, Bosfor i Zlatni Rog možete popiti kafu ili tradicionalni turski čaj u nekom od kafića lociranih u prelijepom parku koji se nalazi u blizini! Povratak u hotel i noćenje.
4.DAN (23.11.2020. PONEDJELJAK) – TOPKAPI SARAY – AYA SOFIJA – KAPALI CARŠIJA - TURSKO VEČE
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak u Topkapi palatu, rezidenciju Sultana puna 4 vjeka, mjesto gdje se odlučivalo o sudbini mnogih naroda širom Europe. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta. Zajednički obilazak u pratnji vodiča. Nezaobilazno u Istanbulu - Aja Sofija  – nekadašnja hrišćanska crkva a poslije i džamija  i muzej, u današnje doba pretvorena i ponovo otvorena kao džamija, svojom pojavom ostavlja bez daha. Nakon obilaska, slijedi posjeta jednom od najpoznatijih svjetskih zatvorenih bazara. Kapali čaršija Vas mami sa svojim labirintom ulica i tonama zlata i svile izloženih u brojnim radnjama koje ovo mjesto čine mistično interesantnim.
U večernjim satima predlažemo fakultativni izlet tradicionalno Tursko veče. Jedinstveni koncept kombinacije provoda i večere na brodu dok plovite magičnim Bosforom između Europe i Azije. Uz hitove strane i turske muzike, kao i profesionalne trbušne plesačice, uživajte u fascinantnoj panorami Istanbula u večernjim satima iz malo drugačije perspektive i saznajte zašto je ovakav vid provoda veoma popularan među svim turistima koji dolaze u Istambul. Dobar provod je zagarantovan. Povratak u hotel i noćenje.
5.DAN (24.11.2020. UTORAK) - MINIATURK – EYUP – PIERRE LOTTI
Doručak. Check out iz hotela u 10h. Odlazak na fakultativni izlet Miniaturk muzej – jedinstvena izložba maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. U večernjim satima polazak za BiH. Večernja voznja kroz Tursku.
6.DAN (25.11.2020. SRIJEDA) BUGARSKA – SRBIJA – BIH
Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju. Dolazak u BiH u večernjim satima...

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ZA REZERVACIJE DO 25.10.2020.

HOTEL 3* (Laleli, Aksaray, Taksim) 179 KM
HOTEL 4* (Laleli, Aksaray, Taksim) 209 KM

 

REDOVNA CIJENA

HOTEL 3* (Laleli, Aksaray, Taksim) 209 KM

HOTEL 4* (Laleli, Aksaray, Taksim) 249 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana je uključeno:
- Prijevoz autobusom visoke turističke klase
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* ili 4* (Laleli, Aksaraj, Taksim…)
- Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih)izleta

U cijenu aranžmana nije uključeno:
- Fakultativni obilasci i ulaznice za kulturno-historijske spomenike
- Individualni troškovi za vrijeme putovanja
- Putničko zdravstveno osiguranje 12 KM po osobi (uplata u agenciji)
-Turistička taksa 15 KM po osobi (uplata u agenciji)

Fakultativni izleti:
- Pješačka tura (gradski prevoz, lokalni vodič ) – 10 EUR
- Topkapi palata (prevoz, ulaznica, slušalice, lokalni vodič) - 20 EUR
- Dolmabahče palata (prevoz, ulaznica, slušalice, lokalni vodič) - 20 EUR
- Krstarenje Bosforom - 20 EUR
- Tursko veče uz krstarenje Bosforom - 35 EUR
- Miniaturk + Eyup + Pierre Lotti – 15 EUR
- Vidikovac Čamlidža – 15 EUR


NAPOMENE:
- Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje uplaćeno putem agencije.
- Za polaske iz Mostara i Banja Luke min prijavljenih je 20 putnika uz doplatu od 20KM po osobi!
- Turističke taxe 5KM po noćenju (ukupno 3 noćenja x 5KM = 15KM) se plaćaju prilikom rezervacije u agenciji

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.