PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (16.01.2019., srijeda) – SARAJEVO – ISTANBUL LOKO
Sastanak na Međunarodnom aerodormu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u prijepodnevnim satima - 11:10h (PEGASUS). Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U predvečernjim satima u pratnji vodiča kraći loko tour kvartom Sultanahmet gdje ćete vidjeti: Beyazit, Kapaličaršiju, Čemberlitaš, Hipodrom, Plavu džamiju, i Aja Sofiju (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Noćenje.
2.DAN (17.01.2019., četvrtak) – ČAMLIDŽA – MUZEJ PANORAMA 1453 - MINIATURK
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN (18.01.2019., petak) – TOPKAPI – KRSTARENJE BOSFOROM
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Topkapi dvorcu - muzej koji zasigurno trebate posjetiti, jer je vezan činjenicama da je u njemu Osmansko carstvo boravilo skoro 400 god. U palati se sada čuvaju dragocjenosti, koje su izloženi kao eksponati; pozlaćeno prijestolje, svilene odjeće Sultana koje su se nosile na ceremonijama, otisak stopala poslanika Muhammeda a.s., kao i mnogi drugi predmeti doneseni iz država pod Osmanskom imperijom. Ovo je samo dio onoga šta Vas zapravo čeka, i što će te doživjeti u Topkapi dvorcu. Slobodno vrijeme za Džumma namaz u Plavoj džamiji. U poslijepodnevnim satima mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom. Prilika da uživate u dvosatnom krstarenju privatnom brodicom, i vidite Zlatni rog, Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, I još mnogo toga. U povratku slobodno vrijeme, koje možete iskoristiti za posjetu poznatoj pijaci začina i Kapaličaršiji. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (19.01.2019., subota) – PRINČEVSKA OSTRVA – TURSKO VEČE
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na Prinčevska ostrva, koja su od Istanbula udaljena cca 1h 15min brodicom na redovnoj liniji. Po dolasku, slobodno vrijeme za šetnju, vožnju fijakerima ili biciklima. Uživanje u turskoj kuhinji. Povratak u Istanbul. Odlazak na Trg Taksim, najveće šetalište u Istanbulu. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost za odlazak na Tursko veče na Bosforu. Uživanje u trosatnom krstarenju uz obilatu tursku kuhinju i show program (ples derviša, folklor, muzika, trbušne plesačice). Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN (20.01.2019., nedjelja) – ISTANBUL - SARAJEVO
Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela do 12:00h. Transfer prema hotelu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u 16:00h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

  

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 345 KM

(za rezervacije do 15.11.2018.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 445 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana je uključeno:
*Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (PEGASUS);
*Smještaj u Istanbulu, u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
*Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
*Loko tour Sultanahmet;
*Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM;
*Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
*Fakultativni izleti i ulaznice;

KRSTARENJE BOSFOROM – cca 15 EUR; TOPKAPI DVORAC – cca 20/25 EUR;

CJELODNEVNI IZLET (Vidikovac, Miniaturk, Panorama, Eyup) – cca 30 EUR; TURSKO VEČE – cca 35 EUR;
*Doplata za jednokreventu sobu – cca 160,00 KM;
*Provizija za kartično plaćanje

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.