PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (15.01.2019., utorak) - SARAJEVO - ISTANBUL
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min prije leta. Chekiranje karata i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u večernjim satima - 20:20h (Turkish airlines). Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul 00:20h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel - cca 01:00h. Noćenje.
2.DAN (16.01.2019.,srijeda) – TOPKAPI DVORAC – KRSTARENJE BOSFOROM
Doručak. U pratnji vodiča šetnja po kvartu Sultanahmet (Beyazit, Kapaličaršija, Čemberlitaš, Hipodrom, Plava džamija). Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak u Topkapi dvorac - muzej koji zasigurno trebate posjetiti, jer je vezan činjenicama da je u njemu Osmansko carstvo boravilo skoro 400 god. U palati se sada čuvaju dragocjenosti, koje su izložene kao eksponati; pozlaćeno prijestolje, svilene odjeće Sultana koje su se nosile na ceremonijama, otisak stopala poslanika Muhammeda a.s., kao i mnogi drugi predmeti doneseni iz država pod Osmanskom imperijom. Ovo je samo dio onoga šta Vas zapravo čeka, i što ćete doživjeti u Topkapi dvorcu. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogućnost za fakultativno krstarenje Bosforom. Prilika da uživate u dvosatnom krstarenju privatnom brodicom, i vidite Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, i mnogo toga. U povratku slobodno vrijeme, koje možete iskoristiti za posjetu poznatoj pijaci začina. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN (17.01.2019., četvrtak) – CJELODNEVNI IZLET
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Dan završavamo posjetom kvartu Eyup, gdje se nalazi poznata džamija Ejubija i turbe Mehmet paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4.DAN (18.01.2019., petak) – BURSA
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u grad Bursu, prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva. Grad je udaljen cca 160km od Istanbula. Odlazak autobusom + trajektom. Po dolasku u Bursu odlazak na Vidikovac Tophane, te posjetu turbetima Sultana Osmana i Orhana. Zatim odlazak do džamije Ulu. Slobodno vrijeme za džumma namaz, ručak i šetnju starim gradom. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Istanbul u večernjim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5.DAN (19.01.2019., subota) – DOLMABAHČE DVORAC + TAKSIM
Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi – Dolmabahče dvorac koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda, odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Odlazak do dvorca tramvajem. Po završetku obilaska odlazak na trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel metroom. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Tursko veče na Bosforu. Uživanje u trosatnom krstarenju uz obilatu tursku kuhinju i show program (ples derviša, folklor, trbušne plesačice). Noćenje.
6.DAN (20.01.2019., nedjelja) – TRŽNI CENTAR – SARAJEVO
Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela do 12:00h. Polazak prema tržnom centru Forum Istanbul. Slobodno vrijeme za shopping u radnjama poznatih svjetskih brendova. Transfer prema aerodromu u poslijepodnevnim satima. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u 19:30h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u 19:15h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

 

 

  

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA  425  KM

Za rezervacije do 15.12.2018.g.

REDOVNA CIJENA PROGRAMA  475 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa je uključeno:
-Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish airlines);
-Smještaj u Istanbulu, u hotelu 4* na bazi 5 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama;
-Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
-Loko tour Sultanahmet;
-Organizacija putovanja i vodičko osoblje;


U cijenu programa nije uključeno:
-Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM;
-Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
-Fakultativni izleti i ulaznice;
KRSTARENJE BOSFOROM; TOPKAPI DVORAC; DOLMABAHČE + TAKSIM; CJELODNEVNI IZLET (Vidikovac, Miniaturk, Panorama, Eyup); TURSKO VEČE; BURSA;
-Doplata za jednokreventu sobu – cca 195,00 KM;
-Provizija za kartično plaćanje na rate
-Indiviudalni troškovi;

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.